Skip to main content
Dit zijn wij:

Onze betrokken achterban

Ondanks dat onze achterban ook in hun eigen portemonnee de gevolgen van crises en inflatie bemerkten, bleven de giften binnenkomen.

Rina Molenaar, Directeur-bestuurder Woord en Daad: ‘We voelen ons verbonden, vanuit de Hoop en het geloof dat ons samen bindt.  En onze achterban waardeert onze visie en professionaliteit in ons werk. Ik denk bijvoorbeeld aan ondernemers die voor uitdagingen stonden in hun eigen bedrijf maar ondanks dat gecommitteerd bleven aan de programma’s die zij steunen. Of aan de talloze kleine verkooppunten die ontstaan zijn de afgelopen jaren door het hele land. Mensen die hun tijd en inzet geven voor hun naaste ver weg. De vele kringloopwinkels die, na de sluiting begin dit jaar, weer vol energie aan de slag gingen. Nieuwe winkels werden geopend en leverden een prachtige opbrengst op. Het bruist van de initiatieven in onze achterban.’

Resultaten betrokken particulieren

65.092

Particuliere donateurs

 

12.000

Jongeren die Grenzeloos lezen

 

57.500

Werelddelenlezers

 

5.351

Sponsors van sportieve acties

 

1

Sportieve actie
(Sport for Others
met 315 deelnemers)

 

23.491

Sponsors van
sponsorkinderen

 

>3.000

Deelnemers
(online) Werelddag

 

7.450

Vrijwilligers

 

Resultaten ondernemers/bedrijven

4.750

Daadkrachtlezers

 

53

Leden Business Platform

 

1.698

Zakelijke
donateurs

 

11

Ondernemers op reis

 

18

Betrokken
vermogensfondsen

 

684

RegioOndernemers

 

16

Business
Partners

 

209

Bedrijven met
Companykids

 

Ondernemer in beeld

Ik ben geboren en getogen in de Alblasserwaard, waar Woord en Daad me met de paplepel is ingegoten,’ vertelt Aart Uittenbogaard uit Ederveen. ‘Beroepsmatig volg ik al decennia de goederenstromen van agrarische grondstoffen, als trader en marktanalist. Met Woord en Daad heb ik landbouwprojecten bezocht in Nicaragua en Sierra Leone, met name om er te adviseren. In Sierra Leone, een zwaar importerend land, ligt onvoorstelbaar veel land braak. Dus je zou qua rijstteelt flink meters moeten kunnen maken. Maar vaak ontbreekt het aan technologie. Ik ervoer het als een verrijking voor mezelf dat ik door deze reizen niet meer alleen met een Europese bril kijk.’ Lees hier het hele artikel met Aart Uittenbogaard.

Kerk in beeld

Met het speciale ‘Churchkids’ sponsorprogramma kunnen kerken meerdere sponsorkinderen ondersteunen via de wekelijkse collectes. In Nederland zijn hiervoor diverse kerken actief. Eén van hen is de hervormde gemeente in Strijen.

 

‘Onze kerk steunt al zo’n 40 jaar twaalf sponsorkinderen via Woord en Daad. De clubs van de kerk schrijven regelmatig brieven en maken knutselwerkjes die we dan opsturen naar de kinderen. Christelijk onderwijs geeft hoop op een betere toekomst!’

Vrijwilligers in beeld

In de kringloopwinkel van Middelharnis is het een drukte van belang. De vrijwilligers zijn iedere dag druk bezig met mooie ingekomen spullen en met enthousiaste klanten die graag rond komen snuffelen. Maar vandaag nemen twee vrijwilligers ondanks de drukte even tijd om aan te schuiven bij ‘Werelddelen – de Podcast’. PMEL-expert Ruben Vlot is samen met het podcast-team naar de winkel gekomen om te vertellen over het project dat de winkel steunt: de boeren rond de Awash-rivier in Ethiopië. Hoe wil dit project de boeren ondersteunen zodat ze niet meer in onzekerheid leven over hun oogst?

School in beeld

Maandag 28 november 2022, half 3. Het is een drukte van belang in de aula van de Jacobus Koelmanschool in Krimpen aan den IJssel. De afgelopen weken voerden de leerlingen actie voor het project Job Booster Sri Lanka. Na een presentatie van juf Ineke van Woord en Daad over het land Sri Lanka en de verhalen van de jongeren die daar een baan zoeken, gingen de leerlingen aan de slag met de klus- en muntkaarten. Maandagmiddag 28 november om half 3 wordt het bedrag bekend gemaakt. Er is maar liefst € 2.695, – bij elkaar gebracht voor de jongeren in Sri Lanka. Een geweldige inzet van deze kinderen!